Nyhedsbrev 26

NYHEDSBREV JANUAR 2019ScandiMir indgår samarbejde med Energieversorgung Sylt om en fælles vision om bæredygtig energi, herunder nedbringelse af CO2 og mest mulig værn af natur, landskaber og miljø


- via blandt andre en af de reneste energikilder: Solen


ScandiMir og Energieversorgung Sylt (EVS) har en fælles vision om at bidrage til at skabe et bæredygtigt klima - sideløbende med, at naturen værnes og bevares så uberørt og intakt som muligt. I forlængelse af vore drøftelser om at udfolde visionen, ser vi nu sammen på mulighederne for, hvordan en miniature AURORA-spejlhave (1-2 enheder) evt. kan fungere som demonstrationsanlæg (“schaufenster”) på EVS’ arealer - som et tæt på 100 % vedvarende og stærkt arealbesparende energibidrag til øens varmtvandsproduktion," udtaler adm. direktør Carsten Boye Bisonnel.


Det nye solarsystem AURORA er udviklet ud fra samme visioner - og evt. introduktion af det første demonstrationsanlæg (“schaufenster”) - den første mini-AURORA-spejlhave på Sylt - er samtidig det første skridt til at markedsføre ”AURORA” i Tyskland, som det effektive solarsystem, der værner naturområder mest muligt – ikke mindst på grund af reduceret arealbehov til at producere samme energimængde.


Sylts rene og uberørte natur er kendetegnende for øen – og de bevidste valg om bevarelse af øens unikke naturrigdom, har gennem tiderne sikret, at øen er forblevet en grøn inspirationskilde – udover et berigende og helsebringende kursted.


I forlængelse af visionen og i tråd med Sylts krav til naturbeskyttelse undersøges i 2019 muligheden for, at introducere AURORA spejlhaven som demonstrationsanlæg (schaufenster) på fjernvarmeanlæggets egen grund i hovedbyen Westerland på Sylt. I givet fald skal solarsystemet AURORA naturligt indpasses med respekt for øens krav til naturbeskyttelse - og skal bygges ind og forbindes med det eksisterende net.


"Vi er meget glade for at fortsætte samarbejdet både omkring AURORA – men ikke mindst samarbejdet omkring den fælles vision om udfoldelse af en væsentlig renere og mere effektiv energiproduktion med betydelig reduktion af CO2 - til beskyttelse af natur, landskaber og miljø”, afslutter Georg Wember (Geschäftsführer, EVS), Andreas Lindacher (Bereichsleiter, EVS) og Carsten Boye (direktør, ScandiMir).