Nyhedsbrev januar 2019

NYHEDSBREV JANUAR 2019ScandiMir indgår samarbejde med Energieversorgung Sylt om en fælles vision om bæredygtig energi, herunder nedbringelse af CO2 og mest mulig værn af natur, landskaber og miljø


- via blandt andre en af de reneste energikilder: Solen


ScandiMir og Energieversorgung Sylt (EVS) har en fælles vision om at bidrage til at skabe et bæredygtigt klima - sideløbende med, at naturen værnes og bevares så uberørt og intakt som muligt. I forlængelse af vore drøftelser om at udfolde visionen, ser vi nu sammen på mulighederne for, hvordan en miniature AURORA-spejlhave (1-2 enheder) evt. kan fungere som demonstrationsanlæg (“schaufenster”) på EVS’ arealer - som et tæt på 100 % vedvarende og stærkt arealbesparende energibidrag til øens varmtvandsproduktion," udtaler adm. direktør Carsten Boye Bisonnel.


Det nye solarsystem AURORA er udviklet ud fra samme visioner - og evt. introduktion af det første demonstrationsanlæg (“schaufenster”) - den første mini-AURORA-spejlhave på Sylt - er samtidig det første skridt til at markedsføre ”AURORA” i Tyskland, som det effektive solarsystem, der værner naturområder mest muligt – ikke mindst på grund af reduceret arealbehov til at producere samme energimængde.


Sylts rene og uberørte natur er kendetegnende for øen – og de bevidste valg om bevarelse af øens unikke naturrigdom, har gennem tiderne sikret, at øen er forblevet en grøn inspirationskilde – udover et berigende og helsebringende kursted.


I forlængelse af visionen og i tråd med Sylts krav til naturbeskyttelse undersøges i 2019 muligheden for, at introducere AURORA spejlhaven som demonstrationsanlæg (schaufenster) på fjernvarmeanlæggets egen grund i hovedbyen Westerland på Sylt. I givet fald skal solarsystemet AURORA naturligt indpasses med respekt for øens krav til naturbeskyttelse - og skal bygges ind og forbindes med det eksisterende net.


"Vi er meget glade for at fortsætte samarbejdet både omkring AURORA – men ikke mindst samarbejdet omkring den fælles vision om udfoldelse af en væsentlig renere og mere effektiv energiproduktion med betydelig reduktion af CO2 - til beskyttelse af natur, landskaber og miljø”, afslutter Georg Wember (Geschäftsführer, EVS), Andreas Lindacher (Bereichsleiter, EVS) og Carsten Boye (direktør, ScandiMir).

Contact

ScandiMir ApS     Næsseslottet     Dronninggårds Allé 136 DK - 2840 Holte

+45 4541 1010     kundeservice@scandimir.dk     CVR nr. 37249920       

Copyright © ScandiMir - All Rights Reserved